A-Town af Helle Kaare Lindberg

Det fede ved at være et barn er, at man kan drømme sig væk. Jo ældre man bliver, jo sværere bliver det. Fjorten år. Face your shit and eat it”. – A-Town.

Siden jeg gik i gang med at skrive min bog, er jeg kommet i kontakt med mange spændende forfattere og forfatter spirer. En af dem er forfatteren Helle Kaare Lindberg, som har givet mig æren at anmelde hendes bog A-Town. 😌📚

En hjerteskærende historie om omsorgssvigt, kærlighed, ensomhed og livet som teenager, hvor teknologien fylder og ingen husker ens fødselsdag, medmindre man er på Facebook.
Bogen handler om Mille på 14 år og hendes to yngre søskende Maja og Villads, som mister deres mor til kræft og hvis far er alkoholiker.
Derhjemme skal Mille sørge for sin lillesøster og lillebror, fordi deres far er uduelig og ligeglad med dem. I skolen har hun ingen venner. Alle klassekammeraterne er ukrudt. Men hendes hverdag vender pludselig, når hun en dag cykler i skoven og tilfældigt møder drengen Bilal.

Vi kommer helt tæt på Milles tanker og følelser, som hun ikke deler med andre. Sproget er direkte og letlæselig. Allerede i starten af bogen sad jeg med tårer i øjnene.

Den unge piges skæbne er desværre ikke langt fra mange unge danskers. I 2017 modtog kommunerne samlet 117.400 underretninger, som indeholdt en bekymring for et barns eller et ungt menneskes trivsel og udvikling (dst.dk). Jeg vil helt klart anbefale bogen til både unge og voksne. Det er et vigtigt emne at tage op både derhjemme og i skolen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *